4 maart 2019

Fiets van het Jaar Awards 2019

Sparta integrated headlamp fork artist impression

Tijdens de jaarlijkse “Fiets van het Jaar” verkiezing, die altijd samengaat met de Bike Motion beurs, zijn een aantal mooie en innovatieve fietsen bekroond met enkele prijzen. Als samenwerkend partner voor verlichting, kijken wij natuurlijk altijd graag naar de lampen op deze prijswinnende fietsen. En dat konden we dit jaar wederom met grote tevredenheid doen, aangezien Spanninga op drie van de prijswinnende fietsen/merken aanwezig is!

  1. Fiets van het Jaar: Cortina Common
    De “hoofdprijs” van de verkiezing is gegaan naar de Cortina Common stadsfiets. Tot onze grote trots is deze serie uitgerust met Spanninga-verlichting aan zowel de voor- als achterzijde. Aan de voorkant vindt men de Axendo 40+ dynamokoplamp en aan de achterzijde het Solo dynamo-achterlicht. De fiets werd bovenal geroemd om het no-nonsens rijplezier dat het biedt.
  2. E-bike van het jaar: Sparta M8b
    Deze Sparta e-bike scoorde vooral hoog op het frisse, elegante en eigentijdse ontwerp, waarbij de designverlichting als extra pluspunt werd aangemerkt. Hierbij is de geïntegreerde koplamp dan ook een echte blikvanger en met gepaste trots kunnen wij melden dat het hier gaat om een samenwerking tussen de designteams van Sparta en Spanninga. Deze geïntegreerde koplamp is uitgerust met de innovatieve COB-LED technologie en een perfect voorbeeld van de expertise van Spanninga op het gebied van custom-made verlichting.
  3. Fiets Innovatie Award: Brompton Electric
    Uitgerust met het Spanninga Solo achterlicht voor e-bikes, is de Brompton Electric een fantastische vouwfiets e-bike. Alles is gericht op het handhaven van het gebruiksgemak van een opvouwbare fiets, zonder in te boeten op de kwaliteit. Onder andere de automatische verlichting benoemt de jury als complementerend voor dat beeld.

Spanninga wil alle prijswinnaars van harte feliciteren!

Bekijk de video's hier: