15 december 2022

SPANNINGA is winnaar German Design Awards met achterlicht GLOW BRAKE

De GLOW BRAKE van Spanninga heeft de German Design Award 2023 gewonnen in de categorie "Excellent Product Design"!

De German Design Council is één van ’s werelds meest toonaangevende expertisecentra voor communicatie en kennisoverdracht op het gebied van design, merk en innovatie. De jury heeft de GLOW BRAKE als winnaar gekozen omdat het licht niet alleen uitstekende krachtige lichtprestaties biedt, maar ook perfect is geïntegreerd in de architectuur van de bagagedrager.

De GLOW BRAKE is een geïntegreerd achterlicht, speciaal ontworpen voor de unieke MIK Commuter Carrier. De baanbrekende Contour Lighting Technology (CLT©) biedt een voorheen onbereikbaar niveau van lichtverspreiding. De lamp is voorzien van 50 kleine LED's, die een lichtopbrengst creëren van 3 Candela (rondom), waardoor je zichtbaar bent tot 400 meter. De lamp beschikt ook over een op sensoren gebaseerde remlichtfunctie die een helder lichtsignaal van 8 candela geeft, wanneer je remt. Hiermee ben je zichtbaar tot 600 meter, wanneer je vertraagt, remt en stopt in het verkeer.

"Vandaag kunnen we het eindelijk bekend maken! We weten al een paar weken dat we gewonnen hebben, en het was echt moeilijk om het geheim te houden. We zijn erg blij dat we jullie kunnen vertellen hoe trots we zijn op deze prestatie en op het succes dat ons achterlicht heeft behaald bij de jury van de German Design Awards. Felicitaties voor alle collega’s die aan dit project hebben gewerkt!" vertelt Aurélie Gil Dos Santos - Marketing Director.

Meer info kun je hier vinden:
GLOW BRAKE - Winner Bicycles and E-Bikes (german-design-award.com)