16 februari 2023

SPANNINGA verwelkomt Nynke Kootstra als operationeel directeur

Nynke Kootstra

Spanninga is verheugd de komst van Nynke Kootstra aan te kondigen als haar nieuwe Operations Director, per 1 februari 2023. Met meer dan 34 jaar ervaring bij Philips en een schat aan kennis voegt Nynke een uniek perspectief toe aan het managementteam van Spanninga.

In haar rol als Operations Director krijgt Nynke de taak om de samenwerking tussen inkoop, logistiek en productie te optimaliseren. Met haar achtergrond in operations, lean manufacturing en industrial cost engineering heeft zij de juiste tools om Spanninga te helpen haar activiteiten te stroomlijnen en de efficiency te verhogen.

Nynke heeft ervaring met het leiden van wereldwijde teams en heeft eerder samengewerkt met 27 fabrieken over de hele wereld. Op het gebied van management houdt ze van een hands-on mentaliteit. Bij het maken van plannen kan ze haar werkervaring op de werkvloer inzetten om zowel met het kantoor- als het productieperspectief rekening te houden. Deze aanpak is zeker een waardevolle aanwinst voor Spanninga.

Gevraagd naar haar taken bij Spanninga, vertelt Nynke: "Ik wil bijdragen aan het voorbereiden van de toekomst, waarin we groei willen realiseren. Hierbij wil ik kijken naar het professionaliseren van het bedrijfsproces op de 3 locaties van Spanninga: Joure (Nederland), Nantua (Frankrijk) en Shunde (China). Bij het ontwikkelen van producten ligt mijn focus op het zo goed mogelijk afstemmen van kwaliteit, prijs en leverbaarheid."

Op de vraag wat haar aanspreekt aan Spanninga reageert Nynke vol enthousiasme: “Verlichting is een heel mooi product, en ik vind het goed om te zien hoe dit deel uitmaakt van een belangrijk thema: micromobiliteit. En dat is de toekomst. Ik vind het belangrijk om te werken aan een product waar ik achter kan staan en dat je elke dag gebruikt. Verder spreekt het internationale aspect van Spanninga me erg aan. Voor mezelf is het interessant dat ik nu het grote geheel bij Spanninga kan meemaken. Ik ben nieuwsgierig hoe het proces van het in de markt zetten van een nieuw lampje verloopt. Het custom-made aspect is voor mij nieuw: het samenwerken met de klant om een zo optimaal mogelijk product te ontwikkelen.”

Nynke deelde ook haar gedachten over het fabrieksproces: "De fabriek is de plek waar het gebeurt. Door mijn ervaring kan ik het fabrieksproces snel doorgronden. De invoer van processen en procedures levert soms wel eens wat weerstand op, maar ze gaan juist vóór je werken als je het goed inricht. Ik vind het interessant om hierin te kijken wat toepasbaar is. Mijn motto hierin is “Dream big, start small”. Je kunt vandaag beginnen met kleine stapjes en dingen invoeren – om zo te werken naar de spreekwoordelijke stip op de horizon.”

Naast haar indrukwekkende carrière heeft Nynke ook een passie voor sport en avontuur. Ze houdt van wandelen en lange afstanden lopen, en heeft zelfs de beroemde Nederlandse wedstrijd, de Elfstedentocht, op haar kickbike volbracht!

Kortom: Nynke Kootstra brengt een schat aan ervaring, kennis en enthousiasme mee naar Spanninga, en we zijn blij haar in het team te mogen verwelkomen.

Blijf ons volgen voor meer updates van Spanninga terwijl we blijven groeien en ontwikkelen...